OTROVNI OBLACI I  JUTROS NAD KRIVELJOM

Izvor: MC Bor, 22.Maj.2011, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTROVNI OBLACI I JUTROS NAD KRIVELJOM

Bor, 22.maj
Pčelari iz Krivelja najavili da će se danas okupiti ispred generalne direkcije RTB. Ko je iz TIR-a pretio seljacima u Krivelju. Inspekcija će ispitati pojedinosti i pronaći ko je odgovoran za još jedan ekološki udes u Boru i okolini.
Autor: B.F.
Foto: Eko-agenda Bor
Oblaci sumpordiokisida >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << i  jutros su  se ( nedelja ) nadvili nad deo sela Krivelj. O tome su novinare obavestili meštani, ali i predsednik Saveta Mesne zajednice Krivelj Novice Žurkić. Ponovo se oglasioi i Jovica Nikolić koji je rekao da su ga zvali iz Topionice i gotovo preteći najavili da će poslati policiju da ispita ceo slučaj.
-Neka pošalju koga god hoće. Zvaću i ja policiju, pa da vuidmo ko strada od  otrovnog vazduha, a ko se vikendom provodi ili ćemo jedanput staviti tačku na pustošenje naše imovine. U znak protesta otići ćemo sutra ujutru s košnicama i pčelama pred generalnu direkciju. Oni kao da ne shvataju da je dim iz Topionice naš čest “gost” i da decenijama vodimo brobu za čistiji vazuduh. Nisma jedini pogođen najnovijim trovanjem useva i pčela – ističe Nikolić.
Dim je i sinoć, oko 17 sati, “posetio” uži centar Bora. Zatečeni građani u ulici Moše Pijade bežali su u zatvorene prostorije i spas tražili stavljajući maramice na usta.
Kako saznajemo, sutra će se zvanično oglasiti i Udruženje građana Ekoagenda 7-35 čija je kancelarija od nedavno u Krivelju.
Iz republičke inspekcije rekli su nam da će i oni sigurno reagovati i da će se ispitati sve pojedinosti kako bi se utvrdili uzroci još jednog očiglednog ekološkog akcidenta u metalurškim pogonima kombinata bakra. Jer, kažu u Krivelju, koncentracija otrovnih gasova danas je bila veća nego juče kad je alarmirana javnost.

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DIREKTOR TIR-a: PLATIĆEMO ODŠTETU KAO I UVEK RANIJE

Izvor: MC Bor, 23.Maj.2011, 15:59

Bor, 23. maj. Autor: M.C. Foto: B.F.. . Na improvizovanoj konferenciji za novinare ispred direkcije TIR-a obratio se direktor tog preduzeća Boban Todorović rekavši da će Jovica Nikolić, ali i ostali domaćini kojima je topionički dim naneo štetu, biti obeštećeni.. -Očekujem da opštinska komisija...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.