OTKRIVEN UZROK POMORA: Na desetine miliona pčela je uginulo u roku od samo nekoliko dana, razlog je šokantan

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 21:04

OTKRIVEN UZROK POMORA: Na desetine miliona pčela je uginulo u roku od samo nekoliko dana, razlog je šokantan

U hrvatskom udruženju pčelara sumnjaju da je učinjeno nešto mimo propisa

Desetine miliona pčela uginulo je tokom predhodnih sedam dana u Međumurskom okrugu u Hrvatskoj, a iako se mislilo da je u pitanju prirodna katastrofa, ipak je reč o ljudskom faktoru.

U hrvatskom udruženju pčelara kažu da sumnjaju da je u pitanju neki insekticid koji je upotrebljen mimo propisa, te da imaju sumnju ko bi mogao biti počinilac.

Pomor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pčela, naime, kako se sumnja izazvao je ratar koji je prskao polja, a uzorke pčela i meda policija je poslala u Centar za kriminalistička veštačenja.

Vlasnik polja priznao je da je nedavno tretirao insekticidom polja hibirda uljane repice, što je trebalo da obavi još zimus, kada pčele nisu aktivne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.