Nema predaha od poskupljenja

Izvor: B92, 01.Feb.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema predaha od poskupljenja

Beograd -- Februar je doneo i nova poskupljenja pa su u tgovinama za 10 odsto više cene nekih mesnih prerađevina, smrznutog voća i povrća, instant kafe, alkoholnih pića.

Mogu se očekivati i nove cene sredstava za ličnu higijenu, koje će biti veće i sedam i više procenata. Trgovci najavljena poskupljenja pravdaju novim cenovnicima dobavljača i proizvođača koji pak kao razloge za više cene navode skuplje sirovine i rast kursa dinara.

Od početka januara već je poskupeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << benzin, cigarete, slatkiši, med, konzervirana hrana i prerađevine od voća i povrća.

U januaru benzin je poskupeo nekoliko procenata, slatkiši, pretežno iz uvoza, do 15 procenata, konzerve do 28 odsto, med pet odsto, a prerađevine od voća i povrća od pet do deset odsto.

I cigarete su skuplje za 10 dinara, a proizvođači poskupljenje pravdaju povećanjem minimalne akcize po paklici cigareta sa 61 na 71 dinar.

Jedino su cene osnovnih životnih namirnica brašna, hleba, mleka, svežeg mesa, ulja stabilne ili nešto niže zbog ograničenja trgovačke marže na 10 odsto.

Nakon početka primene uredbe o ograničenju marže trgovci su snizili cene tih osnovnih životnih namirnici od nekoliko do čak stotinu dinara za pojedine proizvode, a najviše su snižene cene mesa, mleka i mlečnih proizvoda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

S februarom stižu i poskupljenja

Izvor: B92, 01.Feb.2012

Februar je doneo i nova poskupljenja pa su za 10 odsto više cene nekih mesnih prerađevina, smrznutog voća i povrća, instant kafe, alkoholnih pića...Mogu se očekivati i nove cene sredstava za ličnu higijenu, koje će biti veće i sedam i više procenata. Trgovci najavljena poskupljenja pravdaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.