Ne mora DRVENOM KAŠIKOM, a najbolje je da se uzima uz JEDNO - Mnogi ne znaju NA KOJI NAČIN i KADA se pravilno JEDE MED!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2023, 11:42

Ne mora DRVENOM KAŠIKOM, a najbolje je da se uzima uz JEDNO - Mnogi ne znaju NA KOJI NAČIN i KADA se pravilno JEDE MED!

Moćan lek iz prirode koji ima odlična protiv upalna dejstva.

Mnoge blagodeti se nalaze u ovoj namirnici, a veoma je teško naći hranu u prirodi koja ima toliko korisnih sastojaka kao med. Čak mnoštvo voća i povrća, koji obiluju vitaminima, ne mogu se porediti sa njim.

Njegova lekovita svojstva su neverovatna, odličan je antioksidans, podstiče varenje i metabolizam, a dobar je i probiotik, jača imuni sistem, obrzava oporavak organizma, leči kožu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (od rana i opekotina) i sprečava nastanak bora. Ipak, mnogi greše prilikom njegove konzumacije.

Samo na ovaj način će korisne supstance odmah prodreti u organizam, a ne bi bilo loše ni da malo stoji na usnama kako bi putem kože došao u sluzokožu. Odličan je u izlečenju isušene kože i rana, pa ukoliko imate ispucale usne možete ga malo staviti na njih kako bi iscelio oštećenje.

Med rastopljen u tečnosti deluje antivirusno, koristi se za suzbijanje kašlja, a najbolje je uzimati ušećeren (kristalni) med za koji se smatra da je zaista prirodan i da ne sadrži dodatnog šećera i vode. Najbolje ga je uzimati ujutru ili pola sata pre jela, kako bi dao snagu i imunitet održao u najboljem stanju.

Osobe alergične na med, deca mlađa od godinu dana i dijabetičari ne bi smeli da ga jedu, pa bi bilo najbolje da ga ove grupe ljudi izbegavaju.

Takođe, nije nužno da se med jede drvenom kašikom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.