Koncetracija polena ambrozije u crvenoj zoni: Vetar nosi polen i do 100 kilometara

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncetracija polena ambrozije u crvenoj zoni: Vetar nosi polen i do 100 kilometara

Agencija za zaštitu životne sredine upalila je alarm! Koncentracije polena ambrozije u vazduhu trenutno su iznad prosečnih vrednosti. Vetar nosi polen i do 100 kilometara.

Kakva će biti situacija narednih dana, da li je građanima koji imaju alergiju jedini spas kiša, naplaćuju li se kazne od 15.000 do 150.000 dinara nesavesnim vlasnicima koji na svojim parcelama nisu uništili ambroziju?
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
O ovome je u "Jutru" govorila Mirjana Mitrović, iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Trenutno je situacija alarmantna, a više od 60 polenovih zrna u metru kubnom vazduha predstavalju graničnu vrednost, a u Beogradu je izmereno 674 polenova zrna u ponedeljak.

Mitrović je objasnila kako je ovaj invazivni korov dospeo u našu zemlju, zašto se ove godine posebno raširio ukazujući na moguće rešenje problema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.