IZJZ: U Nišu nema povećane koncentracije polena

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2024, 13:44

IZJZ: U Nišu nema povećane koncentracije polena

Iako se građani se žale na alergije, iz Instituta za javno zdravlje navode da u Nišu nema povećane koncentracije polena. Lekari savetuju da građani koji hronično imaju problem sa alergijama koriste redovnu terapiju, dok ostali treba da se posavetuju sa lekarom.
U toku je sezona alergija na polen drveća, a prema rečima mikrobiologa iz Instituta za javno zdravlje Niš Nemanje Stankovića, koncentracije polena u vazduhu su u granicama normale.
Trenutne koncentracije, uglavnom, ne idu preko dozvoljenih granica. Kreću se u nekim uobičajenim, čak možda i malo manjim koncentracijama nego ranijih godina. Jeste da sezona alergija kreće ranije...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.