GIZ pomaže mlade pčelare u Medvedji

Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2017, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GIZ pomaže mlade pčelare u Medvedji

MEDVEDJA

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ  donirala je opremu pčelarskom udruženju “Apis”  preko projekta  Podsticanje zapošljavanja mladih.

Članovi pčelarskog udruženja “Apis” su, osim savremene pčelarske opreme, u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih, dobili i 50 košnica na osnovu Javnog poziva za podršku mladim pčelarim.

Podržana je i inicijativa mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pčelara u Medveđi da formiraju novo, mlado udruženje koje če sa novom opremom i planiranim stručnim obukama motivisati i druge mlade ljude, na terotorioji ove opštine , ostale mlade na teritoriji opštine Medveđa da se priključe udruženju i iskoriste benefite udruživanja.

Predsednik udruženja „Apis“, Miloš Jović izrazio je duboku zahvalnost na donaciji Nemačkoj organizaciji GIZ i opštini Medveđa na ustupljenoj prostoriji u kojoj će narednih godinu dana moći da obavljaju obuke.

Članovi ovog udruženja dobili su električne ručne centrifuge za vrcanje meda, mlin za šećer, topionik voska sa presom, duplikator, odnosno, mašinu koja izdvaja fruktozu da bi se dobio čist med, kao i homogenizator i lap-top.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.