Filmska krađa u Kamenovu: Ukraden spomenik pčeli težak 300 kilograma!

Izvor: Press, 17.Jan.2011, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska krađa u Kamenovu: Ukraden spomenik pčeli težak 300 kilograma!

Nepoznati pljačkaši ukrali su, u noći između nedelje i ponedeljka u centru naselja Kamenovo kod Petrovca na Mlavi, spomenik pčeli težak oko 300 kilograma! Spomenik je napravljen od bronze, pa se sumnja da je ukraden kako bi se prodao na nekom otpadu kao sekundarna sirovina. Policija traga za počiniocima ovog krivičnog dela, jer sigurno da nije umešana samo jedna osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zbog težine spomenika - rečeno je u Policijskoj upravi Požarevac.Spomenik pčeli podignut je u Kamenovu 1998. godine, jer se većina porodica u tom selu izdržava od pčelinjaka, koji tu postoje više od 100 godina. Zbog toga su meštani, pre 19 godina, pokrenuli privredno-turističku manifestaciju Dani pčelara, na kojoj se okupljaju pčelari iz cele Srbije i zemalja iz susedstva. Spomenik pčeli, čiji je autor arhitekta Janko Lalić iz Laznice, jedinstven je u Evropi, dok u svetu sličan postoji samo još u Japanu.
Krađa bronzanih spomenika, poslednjih godina česta je u petrovačkom kraju, ali su na meti obično spomenici na gradskim i seoskim grobljima.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.