Izvor: Radio 021, 21.Jul.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Utreht od 300 autobuskih stajališta napravio male oaze za pčele

S obzirom na to da populacija pčela na globalnom nivou i dalje opada, jedna pokrajina u Holandiji preduzima korake kako bi ovim oprašivačima dala nove ekosisteme.

Pretvarajući više od 300 autobuskih stanica u zelena čvorišta, Utreht uvodi nova rešenja kako uravnotežiti životnu sredinu u urbanim sredinama.

Utreht, četvrti po veličini grad u Holandiji, opremio je 316 autobuskih stanica zelenim krovovima, LED rasvetom i klupama od bambusa.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << važno je istaći da ovi zeleni krovovi ne doprinose samo gradskom biodiverzitetu stvaranjem novog utočišta za pčele i druge insekte, već pomaže i u skupljanju prašine, skladištenju kišnice i doprinosi hlađenju tokom vrelih letnjih dana.

Over 300 new bus stops in Utrecht with a "green" roof.. you gotta love this pic.twitter.com/2iQ8clJrQW

— Ramon Poulissen (@Ramoncp72) July 3, 2019

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.