Đorđević otpustio vinare

Izvor: Press, 09.Dec.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević otpustio vinare

Od 52 radnika vinarije WOW sa Palića u vlasništvu Živojina Đorđevića, 46 je drugi put za dva meseca dobilo otkaze. Prvi put bilo je to 30. septembra, kada je ova vinarija otišla u stečaj. Već 1. oktobra svi radnici su zasnovali radni odnos u novoj Đorđevićevoj firmi „WOW" vinarija u stečaju. Gazda je obećao da problema više neće biti, da će biti posla, da plate više neće kasniti i da niko neće biti otpušten. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << med i mleko nisu potekli, već je 26. novembra 46 radnika dobilo radne knjižice. Njima se duguje šest plata.Bivši radnici, članovi samostalnog sindikata vinarije Živojina Đorđevića, optužuju da je protivzakonito oštetio firmu u stečaju za više od 121 milion dinara, jer je početkom oktobra preknjižio robu i falsifikovao datum na otpremnicama sa devetim mesecom.
- Napravljen je spisak od 23 osobe koje do kraja godine mogu da ulaze u firmu. Ostalima je zabranjen ulaz, jer nisu u radnom odnosu, a i ti koji su na spisku rade na crno, što sam prijavio inspekciji rada. Mi smo kao neposlušni i nepodobni izbačeni na ulicu - kaže Milan Trešnjić, sada već bivši predsednik samostalnog sindikata u vinariji.
Bivši radnici optužuju Živojina Đorđevića da je i nakon stečaja falsifikovanjem datuma na otpremnicama izvukao dobit od robe vredne više od 121 milion dinara.
- Od 8. do 10. oktobra Živojin Đorđević je bez mog znanja, a ja sam obavljao poslove šefa magacina, uradio otpremnice račune prema trojici kupaca, a to su sve njegove firme „Milma komerc" iz Beograda, „Ljutovo AD" iz Ljutova i „Medoprodukt" iz Tavankuta i falsifikovao datum sa septembrom. U tom momentu mi smo bili u stečaju i stečajni upravnik treba da raspolaže tom imovinom. Đorđević je praktično bez mog i znanja stečajnog upravnika otuđio robu iz magacina - kaže Trešnjić, i dodaje:
- U velikoj žurbi i trci s vremenom on je pogrešio i kod „Milma komerca" naveo je datum 1. oktobar, a dan pre toga već smo otišli u stečaj. Nakon nekog vremena u magacinu sam primetio da na paletama piše tuđa roba na lageru. O tome ćemo da obavestimo stečajnog upravnika, stečajnog sudiju i MUP.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.