Deca pevala kao slavuji

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2018, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca pevala kao slavuji

U organizaciji bečkog udruženja A: kultura, koje vodi Milorad S. Samardžija, održan je četvrti muzički festival za decu i mlade Zlatna pčela, koji je okupio mlade talente. Više od 60-oro dece se prijavilo kako bi pred publikom pokazali svoje umeće na različitim instrumentima kao i vokalno muzičko umeće.

U prepunoj sali Magistrata u 15. bečkom okrugu je traženo mesto više. Na bini su se smenjivali učesnici revijalnog festivala, a vidno zadovoljna publika je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << to nagradila aplauzom.

U zanimljivom programu mladi talenti su izvodili poznata, manje poznata dela kao i obrade različitih melodija. Aplauzi raspoložene publike pratili su svakog malog i mladog umetnika na radost pedagoga, roditelja i organizatora.

Inače, dvadesetak pedagoga je i ove godine odlično pripremilo nastup svojih pulena, pratilo ih iza bine, i motrilo sa organizatorima da uslovi za nastup budu optimalni.

U programu je nastupio i dečji hor Prosvjete, koji je pod dirigentskom palicom Vere Simić oduševio publiku.

Oduševljenje publike i učesnika za svaku od tri odsvirane orkestralne numere je bilo veliko.

Na kraju festivala je preduzeće Cepter svakom učesniku i organizatoru poklonilo svetlo za terapiju.

Festival su otvorili predsednik Komisije za kulturu 15. okruga Alfred Mansfeld, predstavnik okruga Peter Estfeler, direktor kompanije Cepter u Beču Goran Kovačević i predsednik udruženja A:kultura Milorad S. Samardžija.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.