Da li kupci mogu da otkriju kada je med lažan? VIDEO

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 14:05

Da li kupci mogu da otkriju kada je med "lažan"? VIDEO

Kako da znamo da li je med koji kupujemo pravi ili se u njemu nalazi i veća količina šećera

"To vi kao kupac nikako ne možete da znate na polici kada birate med. Zapravo, za to mora da garantuje kompanija koja se bavi time i samo med koji je kontrolisan u laboratorijskim uslovima za njega možete da budete sigurni da je on pravi" rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Ivan Grujić, direktor kompanije Cmana D.O.O. Krnjevo.

On ističe da sve metode koje vidimo kod influensera na Instagramu ili drugim društvenim mrežama, okretanje kugle, pravljenje mehura, paljenje meda, – to su metode koje su laičke metode.

"Znači, samo med koji je strogo kontrolisan u laboratorijskim uslovima je onaj med koji zadovoljava sve kriterijume. Da, neki kažu ako nam se med u kući ušećeri onako, da je tom medu dodat šećer. Ne, ne, zapravo to je suprotno potpuno. Svaki med se nakon vremena kristalizuje. To je prirodno svojstvo meda. To zavisi od odnosa fruktoze i glukoze. Što je više glukoze, to će se pre med ukristalizovati", rekao je Grujić

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.