AKNE, STARENJE: Evo za šta je sve dobar med

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKNE, STARENJE: Evo za šta je sve dobar med

Ogromne koristi za kožu.

Kada je reč o medu, već znate da je ova slatka hrana odlična za prehlade i kosu, ali postoje i neke druge blagodati nanošenja meda na lice.

Krenimo od osnova: med proizvode pčele koje sakupljaju cvetni nektar i skladište ga u saće da bi stvorile slatku, gustu tečnost koju obožavamo. Ova tečnost sadrži oko 300 sastojaka koji pomažu i masnoj i suvoj koži, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su neki vitamini grupe B, kalcijum, cink, kalijum i gvožđe.

Med je bogat antioksidansima, antibakterijski je i ima enzimsko delovanje koje pomaže da koža postane blistava.

Možda je vreme da zamenite sredstvo za čišćenje lica. Njegova antioksidativna, antiseptička i antibakterijska svojstva čine ovu hranu izvanrednim sredstvom protiv akni. Otvara pore i uklanja dosadne mitisire, zadržavajući kožu hidriranom tokom dana.

Navlažite lice toplom vodom, nanesite oko 1/2 kašičice meda i kružnim pokretima 30 sekundi masirajte, zatim ga isperite i nastavite sa svojom uobičajenom rutinom.

Rešite se nadražene kože sa maskom za lice od meda, koja je takođe nežni piling. Takođe ga možete kombinovati sa drugim namirnicama poput avokada, limunovog soka ili jabukovog sirćeta da biste poboljšali svoju rutinu. Nanesite tanki sloj meda na čisto lice i ostavite 8 do 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Masku stavljajte jednom ili dva puta nedeljno.

Med je odličan u borbi protiv akni. Njegove protivupalne koristi pomažu u uklanjanju suvišnih masnoća sa kože, a ako se svakodnevno nanosi, uravnotežiće bakterije na koži.

Takođe se može primeniti na bubuljice za smirivanje trajnih izbijanja, a čak se koristi i za ublažavanje autoimunih stanja kože kao što su ekcem ili psorijaza. Lekovita svojstva meda pomažu koži da brže sanira oštećenja.

Ako ste skloni suvoj koži, nanošenje meda može biti umirujuće. Med svojim antioksidacijskim svojstvima utiče na kožu, izuzetno je vlaži, tako da će izgladiti i omekšati vaš ten.

Probiotici, antioksidanti, hranjive materije i enzimi u medu deluju zajedno. Zadržavaju mladost i obnavljaju vlagu u koži bez da je učine masnom ili iritantnom. Iako ne uklanja u potpunosti bore, umanjuje njihov izgled. Antioksidanti, međutim, pomažu u uklanjanju bilo kakvih oštećenja koja mogu dovesti do vidljivih znakova starenja.

Upozorenje: veoma je važno da med u potpunosti uklonite sa kože, jer bilo koji ostatak može privući prljavštinu (poslednja stvar koju želite su začepljene pore i akne).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.