9 PREDLOGA KAKO DAMAMA DA ULEPŠATE OSMI MART

Izvor: Kurir, 06.Mar.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

9 PREDLOGA KAKO DAMAMA DA ULEPŠATE OSMI MART

Početak je marta i krajnje vreme da se za drage dame spremi poneka sitnica. Tradicija je da na Osmi mart ili Dan žena muškarci obasipaju lepši pol pažnjom i poklonima.

1.    Muškarac mora da oseti da je ovaj dan i njegov i onda će sve biti mnogo lakše, a vaša imaginacija i šarm će doći do izražaja u punom sjaju.

2.    Svaka žena očekuje da je se tog dana setite čak i ako tvrdi da im ništa ne znači.

3.    Ne birajte poklon poslednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dana.

4.    Nemojte biti stereotipni.

5.    Poklon za 8. mart ne mora obavezno biti skup.

6.    To nije obaveza koju otaljavate.

7.    Priredite zajedničku romantičnu večeru kod kuće, uz bocu vina i romantičnu muziku.

8.    Ni slučajno ne pretvarajte Dan žena u svoj praznik koji ćete provesti na slavlju za koleginice, a na kome se vi divno zabavljate sa muškim društvom.

9. Treba da znate da postoje lični pokloni za - majke, bake, ćerke, sestre, supruge, devojke, prijateljice koji se pažljivo biraju individualno za svaku damu.


- Ako su to supruga ili devojka, možete se odlučiti za intimniji poklon, kao što je kvalitetan donji veš. Medaljon sa datumom venčanja ili prvog sastanka će joj oduzeti dah.

- Za prijateljicu možete odabrati neku sitnicu u skladu sa njenim interesovanjima ili hobijem. Žena koja voli da provede vikend na planinarenju, skijanju ili u teretani  biće veoma zadovoljna nekom sitnicom iz bogatog arsenala sportske opreme.

- Poklonu za svoju majku posvetite posebnu pažnju. Nemojte joj slučajno kupovati posuđe, čak ni ono najskuplje niti zloglasne vazne.

- Druga kategorija poklona namenjena je koleginicama. Tu vam ne treba mnogo mašte, jedna ruža ili čokolada je sasvim dovoljna.

Ako je neko zaboravio zašto se slavi Osmi mart

Osmi mart se obeležava u znak sećanja na proteste iz 1857. godine kada su se tekstilne radnice u jednoj njujorškoj fabrici tekstila pobunile zbog loših radnih uslova i malih plata. U sukobu sa policijom poginulo je 140 žena.

Ovaj datum je kao Međunarodni dan žena, ustanovljen 1910. godine i označio je pobedu žena sveta u teškoj borbi za ekonomsku, političku i društvenu jednakost.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.