Saudijska Arabija oduzela državljanstvo Bin Ladenovom sinu

Izvor: SandzakPress.net, 02.Mar.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija oduzela državljanstvo Bin Ladenovom sinu

Saudijska Arabija oduzela je državljanstvo Hamzi bin Ladenu, sinu ubijenog čelnika al Qaede Osame Bin Ladena, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova te zemlje Američki State Department u četvrtak je objavio da nudi do milijun dolara nagrade za informacije koje bi dovele do uhićenja mlađeg Bin Ladena, nazvavši ga ključnim čelnikom al Qaede. Hamza, za kojeg se vjeruje da ima 30 godina, bio je uz svog oca u Afganistanu uoči terorističkog napada na SAD 11. rujna >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << te je provodio vrijeme s njim u Pakistanu nakon što je američka invazija na Afganistan u susjednu državu protjerala većinu vodstva al Qaede, tvrdi Brookings Institution, organizacija za društvena istraživanja. Novi šef al Qaede Ayman al-Zawahiri predstavio je Hamzu 2015. u audioporuci. On je glas mladih u skupini čije ostarjelo vodstvo ima poteškoća regrutirati militante u svijetu u kojem je glavni poticaj na islamski terorizam bila Islamska država. tportal Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Saudijska Arabija oduzela državljanstvo Bin Ladenovom sinu
Pogledaj vesti o: Osama Bin Laden

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

NOVI NAJTRAŽENIJI ČOVEK NA SVETU Amerika je za Bin Ladenovog sina ponudila milionsku nagradu, ali ZAŠTO BAŠ SADA?

Izvor: Blic, 03.Mar.2019, 08:57

Mnoge je iznenadila vest da je američka vlada ponudila milion dolara nagrade za informacije o sinu Osame bin Ladena. Zbog čega se to desilo sada, toliko godina nakon ubistva njegovog oca?

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.