Objavio knjigu o ubistvu Bin Ladena, izgleda da će na robiju

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavio knjigu o ubistvu Bin Ladena, izgleda da će na robiju

Bivši komandos, koji je napisao knjigu bestseler o svom učešću u akciji u kojoj je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden, moraće da plati sedam miliona dolara vladi SAD zbog kršenja sporazuma o poverljivosti podataka.

Reč je o Metu Bisonetu, koji nije uspeo da od Pentagona dobije dozvolu za izdavanje knjige "Težak dan".

Zbog tog dela koji je potpisao pseudonimom Mark Oven, autor je dobio rok od ukupno četiri godine da plati veći deo duga vladi. Navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se kako je Bisonet odustao od prava na profit i honorare, kao i od autorskih prava na eventualno snimanje filma i javne nastupe. U zamenu, Pentagon ga ne bi teretio za ostale prijave kršenja autorskih prava.

- U pitanju je ozbiljna greška i apelujem na druge da je ne ponove - izjavio je bivši pripadnik jedinice "Foke".

U narednih 30 dana, on je obavezan da uplati prvu ratu u iznosu od 100.000 dolara, isključivo zbog prikazivanja slajdova napravljenih za vreme vojne akcije, a za koje nije dobio dozvolu Pentagona.
Pogledaj vesti o: Osama Bin Laden

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.