Mudžahedini iz BiH imali direktnu vezu sa Bin Ladenom

Izvor: Blic, 18.Mar.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mudžahedini iz BiH imali direktnu vezu sa Bin Ladenom

Odelenje službe bezbednosti Trećeg korpusa Armije BiH imalo je tokom rata tačne podatke o brojevima telefona i faksa za komunikaciju odreda "El mudžahedin" sa organizacijama u zemljama Zaliva, Evrope i Amerike, među kojima je bio i Osama bin Laden, dokazuje strogo poverljiva informacija ovog odeljenja u koju je novinska agencija Srna imala uvid.

U dokumentu broj 03/1-174-265-1, Odeljenja službe bezbednosti Trećeg korpusa Armije BiH od 31. oktobra 1995. godine, pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oznakom "Vojna tajna-strogo poverljivo", navodi se da je za "pošiljke u zemlje Zaliva zadužen Muhamed Al-Kasim, koji ima broj 00966123992".

U ovoj informaciji sačinjenoj dok je komandant Trećeg korpusa Armije BiH bio Sakib Mahmuljin, dodaje se da Al-Kasim "pošiljke dalje distribuira na 24 imena i broja".

"Što se tiče evropskih zemalja za distribuciju novina zadužen je Kulturni islamski centar u Milanu - Italija, broj 0039266802777", navodi se u dokumentu.

Iz Kulturnog islamskog centra u Milanu dalje se vrši distribucija prema osam brojeva, među kojima je i broj 00441716242462, vođe terorističke mreže Al Kaida Osame bin Ladena.

"Za područje Amerike zadužen je Ebu Muvefak na broju 0017139815604", navodi se takođe u informaciji.

Tužilaštvo BiH izdalo je 11. marta ove godine naredbu o neprovođenju istrage protiv Mahmuljina i nekadašnjeg načelnika Centra službi bezbednosti Zenica Šefika Džaferovića za ratne zločine, sa kojim su u vezu dovedeni brojnim dokumentima koje je Tužilaštvu BiH prosledio bivši potpredsednik Federacije BiH Mirsad Kebo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Alo" sa Bin Ladenom

Izvor: Večernje novosti, 19.Mar.2015, 11:31

BANjALUKA - Odeljenje službe bezbednosti Trećeg korpusa imalo je tačne podatke o brojevima telefona i faksa za komunikaciju pripadnika odreda "El mudžahedin" sa organizacijama i pojedincima u zemljama Zaliva, Evrope i Amerike, među kojima je bio i Osama bin Laden, dokazuje strogo poverljiva informacija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.