CIA objavljuje fotografije mrtvog Bin Ladena (VIDEO)

Izvor: S media, 04.Maj.2011, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIA objavljuje fotografije mrtvog Bin Ladena (VIDEO)

U Americi traje oštra rasprava da li bi trebalo objaviti fotografije mrtvog Osame bin Ladena. Direktor CIA-e Leon Paneta za CNN kaže da će javnost "uskoro" imati priliku da vidi fotografiju koja potvrđuje smrt "najvećeg neprijatelja Amerike". Nezvanično, radi se o tri seta fotografija, ali ona najpotresnija - Osama sa metkom u glavi - neće biti objavljena.

U Americi danima traje oštra rasprava na temu da li bi u javnost trebalo da bude puštena fotografija mrtvog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Osame bin Ladena, koji je ubijen u akciji američkih vojnih snaga, a nekoliko sati kasnije sahranjen u moru. Kako javlja mreža CNN, direktor CIA-e Leon Panetaizjavio je da će fotografija mrtvog Osame bin Ladena biti objavljena, ali i dalje čeka odluku Bele kuće.

Rast Obaminog rejtinga posle ubistva Bin Ladena

Šta ne "štima" u službenoj priči o Bin Ladenu?

Osama bin Laden - mrtav bez dokaza?(FOTO)

Paneta je uveren da je važno, kada te fotografije već postoje, da one budu i objavljene. Međutim, još je neizvesno kada će se to i dogoditi.

S jedne strane, smatra se kako će objavljivanje fotografija mrtvog Bin Ladena pomoći da se deo sumnjičave javnosti uveri kako je Osama bin Laden zaista mrtav, a s druge vlada strah da bi to moglo da pojača neprijateljstvo prema Americi.

CNN javlja da im je neimenovani zvaničnik Bele kuće otkrio da su u opticaju tri seta fotografija iz akcije u Islamabadu. Jedna od fotografija jasno pokazuje lice mrtvog Bin Ladena, sa velikom otvorenom ranom na glavi preko oba oka. Ta fotografija je "kamen spoticanja" među zvaničnicima, jer je oenjeno da je previše brutalna i uznemiravajuća, i da zbog toga ne bi ni trebalo da bude objavljena.

S media, Foto: AP/Beta
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.