Izvor: Glas javnosti, 16.Feb.2010, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agenti SAD uhvatili vo|u talibana

ISLAMABAD - U zajedničkoj akciji pakistanskih i američkih obaveštajnih službi u Pakistanu je uhvaćen jedan od glavnih vo|a talibanskih pobunjenika, saopštili su danas američki i pakistanski zvaničnici.

Mula Abdul Gani Baradar, drugi glavnokomandujući talibanski vo|a iza Mule Muhamada Omara i blizak saradnik Osame bin Ladena, uhvaćen je u Karačiju, lučkom gradu na jugu Pakistana, rekla su dva pakistanska obaveštajna zvaničnika i jedan visoki američki zvaničnik. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Me|utim, portparol talibana u Avganistanu demantovao je vest da je Baradar uhvaćen, ali za to nije pružio nikakve dokaze.

Prema navodima Pakostanaca, Baradar je uhapšen u Karačiju "pre desetak dana". Vest o hapšenju prvi je kasno sinoć javio američki list Njujork tajms na svom veb-sajtu. Ta vest stiže u trenutku kada međunarodne i avganistanske snage prodiru u avganistanski grad Mardžah, trećeg dana velike ofanzive na talibanska uporišta na jugu Avganistana.

Baradar se nalazio na čelu talibanskog vojnog veća, mesto koje je dobio posle smrti vojnog vo|e Mule Ahtara Mohameda Usmanija. Veruje se da on upravlja vojnim operacijama talibana na jugu i jugoistoku Avganistana.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Pakistanu uhapšen talibanski komandant

Izvor: SrbijaNet.rs, 16.Feb.2010

Visoki komandant talibanskih pobunjenika mula Abdul Gani Baradar uhapšen je u Pakistanu, u zajedničkoj akciji pakistanskih i američkih obaveštajnih agencija, saopštio je jedan američki zvaničnik, dok su talibani odbacili te navode. Drugi američki izvor, koji je, takodje, želeo da ostane anoniman,...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Uhvaćen jedan od glavnih talibanskih vodja

Izvor: S media, 16.Feb.2010

U zajedničkoj akciji pakistanskih i američkih obaveštajnih službi u Pakistanu je uhvaćen jedan od glavnih vodja talibanskih pobunjenika. ..Mula Abdul Gani Baradar, drugi glavnokomandjujći talibanski vodja iza Mule Muhamada Omara i blizak saradnik Osame bin Ladena, uhvaćen je u Karačiju, lučkom...

Nastavak na S media...

U Pakistanu uhapšen jedan od vođa talibana

Izvor: RTS, 16.Feb.2010

Mula Abdul Gani Baradar jedan od glavnih vođa talibanskih pobunjenika uhvaćen na jugu Pakistana. Veruje se da Baradar upravlja vojnim operacijama talibana na jugu i jugoistoku Avganistana. ..U zajedničkoj akciji pakistanskih i američkih obaveštajnih službi u Pakistanu je uhvaćen jedan od glavnih...

Nastavak na RTS...

Zvaničnici:Uhvaćen jedan od glavnih talibanskih vođa

Izvor: TV Avala, 16.Feb.2010

U zajedničkoj akciji pakistanskih i američkih obaveštajnih službi u Pakistanu je uhvaćen jedan od glavnih vođa talibanskih pobunjenika, saopštili su danas američki i pakistanski zvaničnici.

Nastavak na TV Avala...

Uhapšen drugi po rangu komandant Talibana

Izvor: VOA, 17.Feb.2010, 01:00

Uhapšeni mula Abdul Gani Baradar je drugi po uticaju, odmah iza osnivača Talibana mule Muhamada Omara i najvažnija ličnost Talibana koja je uhapšena od početka rata u Avganistanu.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.