AMERIČKA AKCIJA U PAKISTANU NEOVLAŠĆENA I JEDNOSTRANA

Izvor: Kurir, 04.Maj.2011, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKA AKCIJA U PAKISTANU NEOVLAŠĆENA I JEDNOSTRANA

ABOTABAD - Pakistanska vlada danas je kritikovala američku raciju u kojoj je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden kao "neovlašćenu, jednostranu akciju". U saopštenju vlade Pakistana navodi se da je "ovaj slučaj neovlašćene, jednostrane akcije ne sme da postane pravilo".

Bin Laden je ubijen u akciji američkih specijalaca u noći između nedelje i ponedeljka u gradu Abotabadu, koji se nalazi oko 100 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od Islamabada, prestonice Pakistana, saveznika SAD u regionu.

"Vlada Pakistana dalje potvrđuje da takav slučaj neće predstavljati presedan za bilo koju državu, uključujući SAD", dodaje se u saopštenju, u kome su takve akcije ocenjene kao "pretnja međunarodnom miru i bezbednosti".

Ovo saopštenje je, po oceni agencije Asošiejted pres, delimično podstaknuto unutrašnjim pitanjima. Pakistanska vlada i vojska našle su se na meti kritika posle ove akcije, a kritičari su optužili vlasti da su dozvolile Vašingtonu da povredi suverenitet zemlje, dok su vlasti u Islamabadu izrazile ljutnju zbog sumnji da su skrivale Bin Ladena.

Zvaničnici SAD, Francuske i Velike Britanije u utorak su se zapitali kako to da pakistanska vlada nije znala da da je vođa Al Kaide godinama živeo u garnizonskom gradu nedaleko od prestonice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.