Блинкен: САД паузирају у пружању одређених програма помоћи Нигеру

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 15:04

Блинкен: САД паузирају у пружању одређених програма помоћи Нигеру

САД привремено обустављају пружање одређених програма иностране помоћи које користи влада Нигера, али ће наставити да дају хуманитарну помоћ и помоћ у храни, изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен. Фото: Танјуг/Oliver Contreras/Pool via AP Блинкен је рекао у петак да пружање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << помоћи САД влади Нигера зависи од демократског управљања и поштовања Устава.
„Остајемо посвећени подршци народу Нигера да им помогнемо да сачувају своју тешко стечену демократију и понављамо наш позив за хитну обнову демократски изабране владе Нигера“, истакао је Блинкен, пренео је Ројтерс.
Нигер је кључни партнер Вашингтона у борби против исламистичких побуњеника који су убили на хиљаде људи и утицали на расељење милиона.
Америчко војно особље је обучавало локалне снаге за борбу против милитантних група.
Војна хунта је, међутим, збацила демократски изабраног председника Нигера Мохамеда Базума и његову владу 26. јула, због чега су министри одбране Западне Африке израдили план за војну акцију уколико се у Нигеру не врати демократска власт до сутра.
Slovenija: Na snazi crveni meteoalarm, sastaje se Savet za nacionalnu bezbednost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: САД паузирају у пружању одређених програма помоћи Нигеру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.