Izvor: Radio 021, 31.Okt.2020, 16:31

Zorana Mihajlović udaljila Dušana Bajatovića sa sastanka

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike Zorana Mihajlović održala je sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka, kako je saopšteno, "zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije".

U saopštenju nije navedno šta je Bajatoviću konkretno zamereno.

Dodaje se da se direktor Transportgasa Stevan Dukić nije odazvao sastanku, zbog čega će "biti pozvan na odgovornost".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Ministarka je kazala da javna preduzeća iz tog resora neće moći da rade kao do sada, odnosno da očekuje brži i efikasniji rad, stoji u saopštenju.

Ona je tokom današnjeg sastanka, na kojem je predstavila svoj tim i principe rada u budućem periodu, navela da od direktora očekuje da se "odgovorno ponašaju".

"Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate", rekla je Mihajlović.

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS "EPS Distribucija" Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Djen Siming, generalni direktor kineske kompanije Zidjin.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zorana Mihajlović izbacila sa sastanka Dušana Bajatovića

Izvor: Luftika.rs, 31.Okt.2020

Potpredsednica Vlade Srbije i novoizabrana ministarka energetike, Zorana Mihajlović, sastala se danas sa direktorima javnih preduzeća iz njenog resora. Ipak, na sastanku se dogodio i jedan manji incident – ne baš tipičan za jednopartijsku političku sliku Srbije.. Naime, ministarka je sa sastanka...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.