Izvor: Luftika.rs, 31.Okt.2020, 17:16

Zorana Mihajlović izbacila sa sastanka Dušana Bajatovića

Potpredsednica Vlade Srbije i novoizabrana ministarka energetike, Zorana Mihajlović, sastala se danas sa direktorima javnih preduzeća iz njenog resora. Ipak, na sastanku se dogodio i jedan manji incident – ne baš tipičan za jednopartijsku političku sliku Srbije.
Naime, ministarka je sa sastanka “udaljila” Dušana Bajatovića, direktor Srbijagasa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Zvanično, Bajatović je udaljen sa sastanka “zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije”.
Ministarka je kazala da javna preduzeća iz tog resora neće moći da rade kao do sada, odnosno da očekuje brži i efikasniji rad, stoji u saopštenju.
Ona je tokom današnjeg sastanka, na kojem je predstavila svoj tim i principe rada u budućem periodu, navela da od direktora očekuje da se “odgovorno ponašaju”.
“Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate”, rekla je Mihajlović.
Sastanku su još prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS “EPS Distribucija” Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin. Direktor Transportgasa Stevan Dukić nije se odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost, piše portal Nova.
Prosečan građanin mora da radi 143 godine da bi zaradio Bajatovićevu godišnju platu

Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

"NEKI NE SHVATAJU KOLIKO SU ODGOVORNE FUNKCIJE NA KOJIMA SE NALAZE" Izbacila je Bajatovića sa sastanka, a kada čuje kako je ocenila njegov dosadašnji rad NEĆE MU SE NIMALO DOPASTI

Izvor: Blic, 01.Nov.2020, 10:16

Nisam naročito ponosna na ono što zatičem, ali zato sam tu, da popravim, uredim i odem, baš kao što je bilo u resoru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - kaže za "Blic" Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.