Zbog tetovaže doktori nisu znali da li da oživljavaju pacijenta

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog tetovaže doktori nisu znali da li da oživljavaju pacijenta

Sedamdesetogodišnji muškarac doveden je u hitnu pijan i u nesvesti, a kako bolnica nije mogla da pronađe njegovu najbližu rodbinu jer nije imao lična dokumenta, zbog tetovaže koju je imao na grudima nisu znali šta da rade.

Doktori u bolnici u Majamiju ostali su u etičkoj dilemi nakon što su videli tetovažu muškarca na kojoj piše "do not resuscitate" (nemojte me oživljavati), s njegovim inicijalima ispod.

Kad je muškarcu puls počeo da slabi, doktori su odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da ga tretiraju kao da tetovaža nije izjava, ali su istovremeno zatražili etičke konsultacije. Nakon završetka konsultacija, doneta je odluka da ipak poštuju njegovu tetovažu i pacijent je tokom noći umro, piše "New England Journal of Medicine".

Gregori Holt, vodeći autor studije o slučaju, najviše je bio zabrinut da li su doneli ispravnu odluku po pitanju zakona.

"Florida ima stroga pravila po tom pitanju", rekao je Holt za Gizmodo.

I dok se tetovaža s porukom "nemojte me oživljavati" možda čini ekstremnom, sličan zahtev sasvim sigurno nije. Oko 80 odsto američkih pacijenata Medicarea kaže kako žele da izbegnu hospitalizaciju i intenzivnu negu tokom terminalne faze bolesti.

Autor: Index.hr

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U HITNOJ: Doktori zbog tetovaže nisu znali šta da rade sa UMIRUĆIM pacijentom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2017

Da li su pogrešili?..Sedamdesetogodišnji muškarac doveden je u hitnu pomoć pijan i u nesvesti, a kako bolnica nije mogla da pronađe njegovu najbližu rodbinu jer nije imao identifikacioni dokument, zbog tetovaže koju je imao na grudima nisu znali šta da čine sa njim...ODVRATNI HRVATSKI...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.