Zbog čega vas napadaju komarci?

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2018, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog čega vas napadaju komarci?

Dok drugi uživaju u čašici razgovora, vi brojite ubode i pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce.

1. Krvna grupa

Osobe krvne grupe 0 više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.

2. Trudnoća i višak kilograma 

Budući da dosadne napasnike privlači CO2, oni koji ga više izdišu u većoj su "opasnosti". Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam.

3. Boja odeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamno plava, komarce više privlači od svetlije. Oni koji nose tamniju odeću više se ističu od onih u odeći bele boje ili nežnijih nijansi.

4. Alkohol 

Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda i zato što brže dišu - i često imaju topliju kožu.

5. Kretanje

Što se više krećete ili gestikulirate, to ste komarcima zanimljiviji jer se tako ističete od okoline i lakše vas primete.

6. Znojenje 

Neki od nas teže podnose vrele letne dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima, koje će miris znoja odmah uputiti prema vama.

7. Mirisi

Ako volite slatke parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto vredi i za razne druge proizvode poput mleka ili ulja za telo.

Autor: zadovoljna.hr

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.