Zbog čega je čišćenje snega opasno po zdravlje

Izvor: Radio 021, 18.Feb.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog čega je čišćenje snega opasno po zdravlje

Rezultati istraživanja koje su sproveli kanadski stručnjaci pokazali su vezu između čišćenja snega i povećane učestalosti srčanog udara kod muškaraca, prenose mediji.

Podaci koji se odnose na zimske mesece između 1981. i 2014. godine pokazuju da je učestalost srčanog udara kod muškaraca najveća u danima nakon obilnih snežnih padavina, kada se javlja potreba za čišćenjem snega.

Oko 60 odsto hospitalizacija i smrtnih slučajeva zbog srčanih udara u Kanadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se beleži kod muškaraca tokom zimskih meseci, objavio je magazin "Canadian Medical Association".

Uočena veza između čišćenja snega i rizika za srčani udar kod muškaraca bila je prisutna nezavisno od eventualnog postojanja ostalih faktora rizika za zdravlje kardiovaskularnog sustava, naglašavaju istraživači s Univerziteta u Montrealu.

Sa druge strane, u Srbiji biste birali između kične i zakona. Naime, zbog neočišćenjog prilaza mogli biste da platite kaznu od 5.000 do 50.000 dinara.

Autor: Radio Sarajevo/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.