Zašto je dopušteno da malena Monika bude nova žrtva malčanskog berberina?

Izvor: Luftika.rs, 25.Dec.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je dopušteno da malena Monika bude nova žrtva malčanskog berberina?

Ninoslav Jovanović poznatiji kao “Malčanski berberin” od 4. godine leči se od poremećaja ponašanja.
Jedno vreme bio je stacioniran u psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toplici kod Niša.
Trpeo je u detinjstvu zlostavljanje u selu, često je bio tučen do krvi, zvali su ga “retardirani”. Veštaci su utvrdili da nije duševni bolesnik, već da ima psihopatsku strukturu ličnosti.
Sve ovo rezultiralo je silovanjem jedne žene i jedne devojčice zbog čega je “berberin” >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << odležao u zatvoru 9 i po godina.
Pušten je 2005. godine na uslovnu, ali je već nakon dva meseca napastvovao dve devojčice. Najpre je oteo, silovao i iživljavao se nad 12-godišnjom N.N iz Niša, da bi odmah nakon nje oteo i pokušao da siluje devojčicu iz Gornje Vrežine.
Obema je prethodno ošišao kosu, jer ga to “seksualano uzbuđuje”.
Tada mu je izrečena maksimalna kazna od 15 godina, ali je preinačena, tako da je pušten na slobodu tri godine ranije, u januaru 2018. godine, iako su sudski veštaci rekli:
“Velika je verovatnoća da će ponoviti isto krivično delo kada se nađe na slobodi”
Tako je i bilo, jer je Jovanović vrlo brzo počeo da ostavlja zastrašujuće komentare na FB stranici Otkup kose, pri tom kucajući sa svog profila, bez skrivanja identiteta.

A zatim je i jednoj frizerki slao fotografije devojčice za koju je tvrdio da mu je ćerka, tražeći da je ošiša. Priveden je ponovo na pet meseci.
Izašao je u martu ove godine.
Imamo dakle niz:
Silovao, priveden, robijao, pušten.
Silovao, priveden, robijao, pušten tri godine ranije (obrazloženje najviše sudske instance bilo je da je između prethodnih silovanja i novih silovanja prošlo više od deset godina, ne uzevši u obzir da je taj period Jovanović zapravo proveo u zatvoru i da je novo napastvovanje maloletnica počinio na uslovnoj slobodi, odmah po izlasku sa robije)
Uznemiravao i pretio, priveden na 5 meseci, pušten.
Sabiranjem dolazimo do cifre od skoro 20 godina na robiji za dela silovanja, pedofilije, teških prevara čoveka koji ima psihopatsku strukturu ličnosti i koji je svakim izlaskom iz zatvora potvrđivao da se neće smiriti.
Nestanak male Monike Karimanović pre šest dana, policiju je, gle čuda, odvela do “berberina”.
Kako bi tekla potraga za nestalom devojčicom iz Niša da u Srbiji funkcioniše Amber alert (VIDEO)
Monika Karimanović U jednom selu u okolini Knjaževca, u obijenoj kući, pronađena je kosa za koju se sumnja da je od 12-godišnje Monike.
Prema nezvaničnim informacija, meštani su čak danas videli berberina kako Moniku vuče za kosu kraj pruge Niš – Zaječar u mestu Podvis (i čak nisu reagovali)
Mediji prenose da je oko njega “stisnut obruč” i da se čeka na njegovo hapšenje. U međuvremenu director policije Vladimir Rebić posetio je roditelje Monike da bi im pružio podršku i rekao da policija radi sve da bi Jovanović bio što pre uhapšen.

Kada je pre nekoliko meseci ponovo pušten iz zatvora, stanovnici Malče otpočeli su svoj život u strahu. Šišali su sami svojim ćerkama kose, vodili ih u školu, vraćali iz nje, oprezni jer “psihopata u 99 odsto slučajeva” ponovi nasilje.
Zamislite da živite u takvom strahu, prinuđeni da svojoj ćerki kratite kosu da to ne bi učinio pušteni silovatelj.
Zamislite da je mera preventive u vašim, a ne u rukama države tačnije policije.
Nikome nije jasno zašto je ovaj čovek posle teških dela silovanja, pedofilije, prevara, uznemiravanja na slobodi, pušten i prepušten da radi šta želi.
Zašto uvek mora da dođe do posledice da bi se lečio uzrok?
Zašto je dopušteno da malena Monika bude nova žrtva malčanskog berberina?
Treba li da aplaudiramo policiji koja je “stisnula obruč” oko Jovanovića koji će, nema sumnje, biti uhapšen. Ponovo.
Za isto delo. Ako ne i gore.
Ukoliko je Monika, kako tvrde svedoci (koji pri tom nisu reagovali) zaista živa, šta ćemo njoj da kažemo?
Oslonićemo se na mudre savete psihologa koji će se baviti njenim traumama u narednim godinama?
Zajebavaćemo se kao neki u komentarima “romska posla, udali je… prodali je”?
Zaboravićemo na nju, jer će se već za koju nedelju desiti neka nova umobolija nekog novog starog psihopate koji je pušten na slobodu, ili uslovnu?
Kako je uopšte moguće da se dozvoli čoveku koji je 20 godina robijao zbog pedofilije i silovanja da slobodno smišlja svoj bolesni plan, negde u nekoj kući, slobodan, bez kontrole, bolestan?
Da li je moguće da su reči veštaka o tome da će Jovanović ponoviti krivično delo prečute?
Da li treba nekog da ubije da se kaže: Sad je dosta?
Zašto sistem funkcioniše skoro pa retroaktivno?
Gde je preventiva?
Gde je pravda za žrtve nasilja?
Jer u robiji skraćenoj za tri godine i puštanju na uslovnu, sigurno nije.
Puna nam usta priče o pravima Roma dok se devojčice siluju i ćerke podvode

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

RODITELJI U MALČI I OKOLINI GODINAMA ŠIŠALI ĆERKE NA KRATKO Zbog Malčanskog berberina koji je više puta otimao devojčice i silovao ih roditelji ŽIVE U STRAHU

Izvor: Blic, 26.Dec.2019, 00:18

Na Ninoslava Jovanovića (45), poznatijeg kao Malčanski berberin, javnost je više puta upozoravana, a o tome koliko je uterao strah u kosti sugrađanima, govori podatak da su roditelji u selu Malča kod Niša, gde je Jovanović živeo, godinama masovno šišali svoje ćerke!

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.