Izvor: Luftika.rs, 20.Jan.2021, 14:24

Zašto Branka ne može da bude lepa žena od 50 godina, već mora da izgleda kao da ima 30

Branka Katić jedna je od naših najlepših i najpoznatijih glumica, a izgleda očaravajuće i u pedesetim godinama. Na internetu su se pojavile njene fotografije obrađene u Fotošopu na kojima su njena figura i lice urađeni tako da izgleda veštački gotovo dve decenije mlađa.
Postavlja se pitanje zbog čega estradni magazini insistiraju na skrivanju godina i lepote žene koja može da zrači sjajem i u svom zrelom dobu.
Nametanje standarda lepote, u kombinaciji sa softverskim programima >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << oduzimaju prirodnu lepotu žena. Zar sve moraju da izgledaju kao fotomodeli bez prava na lepotu karaktera. Standardizacija ukusa je pogrešna, jer ne volimo svi isti tip lepote.
Brankina pojava nikada nije išla u pravcu uniformisanosti, njena unikatnost se odražava u njenoj karakternoj pojavi.
Na Tviteru su osvanule fotografije ove glumice na kojima se vidi razlika između prirodne i retuširane Branke Katić. Na slici levo Branka izgleda zaista predivno u svoj svojoj prirodnosti, dok je na slici desno koja je predviđena za naslovnicu glumica „obrađena“ da deluje dosta mlađe i sa barem deset kilograma manje, prenosi nova.rs.
Koliko prezirem medije. Ne može da bude predivna, prelepa žena od 50 godina, nego mora da izgleda kao da ima 30 godina i 10kg manje, jer ovo kako jeste je valjda sramota. pic.twitter.com/4m9LXq6toZ
— isidora (@frompolarland) January 19, 2021

Ovakav trend utiče kako na mlade devojke koje se trude da plastičnim operacijama izgledaju kao „lutke sa naslovne strane“, ali i na starije žene kojima javnost uskraćuje pravo na senzualnost, privlačnost i fizičku lepotu. Žene, usostalom kao i muškarci, dobijaju sa godinama poseban „šmek“ koje samo iskustvo življenja donosi sa sobom.
Godinama se čuju apeli da čovečanstvo odlazi u svoju dekadenciju protivprirodnim težnjama, a na ovom primeru se to svakako može zaključiti.
Branka Katić o Aleksiću: Govorio mi je da se sa 15 godina sisama probijam kroz svet

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.