Zapalio toalet papir u šumi i izazvao požar

Izvor: Radio 021, 04.Avg.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalio toalet papir u šumi i izazvao požar

Špansko ostrvo La Palma zahvatio je požar koji je izmakao kontroli, a izazvao ga je zapaljeni toalet papir.

Poginuo je čuvar parka, a oko 700 ljudi je evakuisano.

Čuvar parka Fransisko Hose Santana, otac petoro dece, poginuo je dok se borio sa požarom, koji je izbio juče, a rasplamsali su ga jaki vetrovi. Ostrvske vlasti su saopštile da oko 200 vatrogasaca i vojnika pokušavaju da ugase požar.

Španska policija je saopštila da je uhapsila 27-godišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Nemca koji je, prema izvoru bliskom istrazi, priznao da je slučajno izazvao požar, kod mesta El Paso na zapadnom delu ostrva.

Mediji prenose da je on rekao da je obavio nuždu u sušnom šumskom području, a zatim zapalio upotrebljeni toalet papir. Navodi se da 27-godišnjak živi u pećini.

Ostrvo La Palma je popularna turistička destinacija, a do požara je došlo na vrhuncu rekordne letnje turističke sezone. Poslednji veliki požar na ovom ostrvu, koje je deo Kanarskih ostrva, izbio je 2009. godine kada je evakuisano 4.000 ljudi.

Autor: Tanjug, Bild

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.