Izvor: Radio 021, 15.Jul.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za obnovu dela fasade Vladičanskog dvora spremljeno više od 30 miliona dinara

Za obnovu južne i zapadne fasade Vladičanskog dvora u centru Novog Sada izdvojeno je više od 30 miliona dinara.

Zavod za zaštitu spomenika kulture raspisao je javnu nabavku za prvu fazu konzervatorsko-restauratorski radova na obnovi južne i zapadne fasade Vladičanskog dvora. Kako se može videti u planu javnih nabavki, vrednost radova je procenjena na 31,5 miliona dinara sa uračunatim PDV-om.

Obnova fasade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ovog zdanja, koje je pod zaštitom države podrazumeva niz radova. Tu su pripremno-završni radovi, demontažni, zidarski, limarski, izolaterski, stolarski radovi, kao i radovi na fasadnoj oblozi terakote, te niz drugih poslova.

Rok za završetak ovih radova je 120 radnih dana od dana uvođenja u posao, pa bi, ukoliko sve bude bilo po planu, obnova trebalo da se završi do kraja 2019. godine.

Osim obnove dela fasade Vladičanskog dvora, ove godine planiraju se radovi i za drugu fazu obnove spomen-kuće Ilije Nešin u Kovilju, konzervatorsko-restauratorski na nekoliko adresa u Štrosmajerovoj, Beogradskoj, Dunavskoj, Kisačkoj, Trgu Vladike Nikolaja, za šta je planirano gotovo 46 miliona bez PDV-a.

Vladičanski dvor izgrađen je 1901. godine za vreme vladike Mitrofana Ševića.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Za obnovu dela fasade Vladičanskog dvora više do 30 miliona dinara

Izvor: NoviSad.com, 16.Jul.2019, 10:22

Za obnovu južne i zapadne fasade Vladičanskog dvora izdvojeno je više od 30 miliona dinara. Javnu nabavku za prvu fazu konzervatorsko-restauratorski radova na obnovi..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.