Vukosavljević: Policija bila u Ministarstvu kulture zbog krivične prijave

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2018, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Policija bila u Ministarstvu kulture zbog krivične prijave

Pripadnici Uprave kriminalističke policije bili su u četvrtak u Ministarstvu kulture i informisanja, radi prikupljanja podataka o medijskom konkursu iz 2015. godine, zbog postojanja krivične prijave, potvrdio je za N1 resorni ministar Vladan Vukosavljević.

On kaže da ne zna detalje slučaja, ali ističe su nadležni došli da pribave informacije, što je, kako kaže, u pravnoj državi normalno.

"Krivična prijava je bila iz 2016. i sada je valjda došlo vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se prikupe neke informacije, pa je to bilo pribavljanje informacija. Jednostavno, policajci su došli i ljubazno zapitali za nekoliko stvari elementarnih u vezi sa tim konkursom iz 2015, čuli šta su imali da čuju, i otišli", objasnio je Vukosavljević.

Resorni ministar je za N1 takođe rekao da najoštrije demantuje navode pojedinih novinskih udruženja da je iz Ministarstva kulture bio potvrđeno da se radi o konkretnim licima ili konkretnim projektima.

UNS: Policija u Ministarstvu kulture zbog medijskog projekta Gašićevog sina

Pripadnici Uprave kriminalističke policije tražili su u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije kontakte članova komisija koje su odlučivale o prijavama na medijski konkurs iz 2015. godine, a u vezi sa projektom firme u vlasništvu sina direktora BIA Bratislava Gašića, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

UNS je dodao da je policija dobila nalog da po hitnom postupku obavi razgovore s članovima komisija koji su 2015. godine odlučivali o projektima, pri čemu je rešenje o sastavu komisija doneo tadašnji ministar kulture Ivan Tasovac.

Po navodima tog udruženja, policija istražuje projekat firme "ADD production" iz Kruševca, koja je po podacima Agencije za privredne registre, u vlasništvu Vladana Gašića, sina direktora BIA Bratislava Gašića.

"Ta firma je na konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja iz 2015. godine dobila 768.000 dinara za projekat "Stop dečijem prosjačenju", a pripadnike Kriminalističke policije interesovalo je da li su članovi komisije odlučivali po slobodnoj volji, odnosno da li je vršen bilo kakav pritisak da se novac dodeli firmi 'ADD Production", stoji u saopštenju.

Navodi se i da Kriminalistička policija postupa po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a na osnovu krivične prijave iz novembra 2016. godine. UNS je naveo i da nije dobio odgovore Višeg tužilaštva na pitanja ko je podneo krivičnu prijavu, za koje delo i čemu tolika hitnost, jer je u pitanju prijava iz 2016. godine.

Autor: Beta, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.