Izvor: Luftika.rs, 03.Dec.2020, 17:46

Vučićev poklon od 5.000 dinara svakom penzioneru pre Nove godine

Svi penzioneri do kraja decembra dobiće jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 5.000 dinara, a u januaru se očekuje rast penzija od 5,9 odsto. U pitanju je poklon koji je predsednik Aleksandar Vučić nedavno najavio.
Prema informacijama koje prenosi Blic, ovaj dodatak koji će dobiti ukupno 1,7 miliona penzionera, neće biti isplaćen uz penzioni ček, već će kao posebno primanje biti uplaćeno penzionerima do kraja decembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Tačan datum isplate znaće se ovih dana, a prema pisanju medija novac za ovo primanje je obezbeđen.
– Novac od blizu 85 miliona evra je obezbeđen i ovih dana biće prebačen na račun PIO fonda – navodi sagovornik Blica.
Penzioneri su već navikli na znake pažnje od predsednika. Tokom 2016. i 2017. godine jednokratna podrška penzionerima isplaćena je takođe uoči novogodišnjih praznika i tada je svaki penzioner dobio po 5.000 dinara, a u decembru 2018. dobili su po 3.000 dinara.
Svi penzioneri od janurske penzije treba da očekuju i linearni rast primanja za po 5,9 odsto. Posle povećanja, prosečna penzija će sa sadašnjih 27.769 dinara biti povećana na 29.407 dinara, odnosno za 1.638 dinara.
Penzije poklanja Vučić lično, a možda vas iznenadi i kojim dodatnim dinarom od januara

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UGOSTITELJIMA I TURIZMU PO JEDAN MINIMALAC Vučić: I penzionerima po 5.000 dinara, minimalna zarada za 72.000 radnika

Izvor: Blic, 03.Dec.2020

"Idemo sa brzom isplatom još jedne minimalne zarade za ukupno 72.000 radnika - turističke agencije, ugostitelje, renta-kar agencije, turističke radnike i hotelijere. Novac će dobiti u roku od deset dana", "rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučič koji večeras gostuje na RTS, a govoreći o novim...

Nastavak na Blic...

Vučić: Penzionerima po 5.000 dinara, minimalac za turističku privredu

Izvor: Danas, 03.Dec.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je najavio da će svim penzionerima do 19. decembra, pred slavu Sveti Nikola, biti isplaćena pomoć od po 5.000 dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.