Izvor: Radio 021, 18.Apr.2020, 21:59

Vučić o popuštanju mera: Od utorka kraći policijski čas, kafići početkom maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od utorka, 21. aprila, biti skraćen policijski čas za sat vremena.

"Činjenica je da će policijski čas biti skraćen, te će biti od 18 do 5 časova ujutru i to važi za sve. Za penzionere - utorak, petak i nedelja - imaju od 18 do 1 čas po 30 minuta. Ako to sve bude u redu, ako ne budemo imali problema, onda ćemo od sledećeg ponedeljka ići na to da penzioneri svakog dana mogu da imaju pola sata vremena da šetaju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poručio je Vučić.

U narednih sedam do 10 dana trebali bi da se obezbedi da svi dobiju maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, ali i da se zakaže sednica Skupštine Srbije.

"Za 27. april predviđamo otvaranje svih drugih radnji, ali ako krene lošije povući ćemo mere. Dakle, 27. aprila idemo u otvaranje malih radnji do 300 kvadrata, osim onih u tržnim centrima. Frizerske salone, salone lepote, teretane, to smo planirali za period iza 27. aprila, ali moraće da imaju svu potrebnu zaštitu", naveo je predsednik.

Kako je rekao, ukoliko situacija nastavi da se poboljšava, očekivanje je da će hoteli, banje, tržni centri, međugradski saobraćaj, aerodromi, restorani i kafići, početi da rade između 4. i 11. maja.

"Ali ćemo i tu morati da pravimo distancu u restoranima, kao što smo na početku pokušali, pa nam nije išlo najbolje", dodao je Vučić, objašnjavajući da vremenske prilike idu u korist tome da se restorani tada otvore, jer će na raspolaganju biti bašte i manja je mogućnost da se neko zarazi napolju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.