Izvor: Radio 021, 10.Apr.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Penzionerima preti bankrot, moraju da vrate gradu 70 miliona dinara

Viši sud u Pančevu, koji je pre više od godinu dana drugostepenom presudom utvrdio da vršački penzioneri imaju pravo na povraćaj nezakonito uzimanog novca za samodoprinos za kanalizaciju, sada je preinačio tu presudu u korist Grada Vršca.

Kako pišu "Novosti", to znači da svi penzioneri, koji su dosad naplatili potraživanja, moraju da vrate novac, uz sve pripadajuće troškove sudskog procesa. Njihovi advokati, međutim, najavljuju reviziju postupka.

Ustavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sud je uvažio žalbe lokalne samouprave na sve drugostepene presude i naložio je pančevačkom sudu da donese novu odluku. Zasad je preinačena samo jedna presuda, ali se očekuje da će uskoro, po istom principu, to biti učinjeno i sa preostalima, što bi većinu od oko 300 obeštećenih penzionera moglo da dovede do bankrota.

Prema saznanjima "Novosti", Grad će, poštujući zakonsku proceduru, morati da pred Osnovnim sudom u Vršcu pokrene novi postupak, u kom će tražiti da im stariji sugrađani vrate svih 70 miliona dinara, koliko je dosad po njihovim tužbama prinudno naplaćeno iz budžeta.

"Gotovo trećinu te sume čine sudski troškovi, što potvrđuje i pimer jednog penzionera, koji je dobio svojih 80.000 dinara, dok je za usluge advokata,  veštaka i privatnih izvršitelja u njegovom postupku Grad isplatio 250.000 dinara. Kada bude došlo do novog izvršenja, on će iz svog džepa morati da plati svih 330.000, kao i troškove novog sudskog postupka", poručuje izvor beogradskog lista.

U lokalnoj samoupravi nisu želeli da se oglašavaju ovim povodom, dok advokati, po čijem savetu je oko 3.000 penzionera organizovalo tužilo Grad, kažu da će od Vrhovnog kasacionog suda tražiti reviziju, što predstavlja vanredni pravni lek, te da će u krajnjem slučaju pravdu potražiti u Strazburu.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PENZIONERIMA PRETI BANKROT Moraju da vrate novac Gradu Vršcu koji im je odobren presudom

Izvor: Blic, 11.Apr.2019, 13:02

Viši sud u Pančevu, koji je pre više od godinu dana drugostepenom presudom utvrdio da vršački penzioneri imaju pravo na povraćaj nezakonito uzimanog novca za samodoprinos za kanalizaciju, sada je preinačio tu presudu u korist Grada Vršca. To znači da svi penzioneri, koji su dosad naplatili potraživanja,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.