Izvor: Radio 021, 28.Jul.2019, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vređani učesnici tribine na manifestaciji "Zona novog optimizma" u Šapcu

Grupa mladića okupila se ispred Šabačkog pozorista, neposredno pred otvaranje manifestacije "Zona novog optimizma", koja se po drugi put održava u Šapcu.

Okupljeni mladići su dobacivali i vređali učesnike tribine, ali većih incidenata nije bilo, prenosi N1.

Početak tribine kasnio je pola sata.

Oni su vređali prisutne, skandirali "Ustaše", "Aco Srbine" i "Kosovo je srce Srbije", a nosili su i plakat sa likom gradonačelnika Šapca Nebojše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zelenovića, kome su uzvikivali "Zabela - Zeleni".

Takođe su nosili i plakat na kom se vidi Aleksandra Janković, žena koja je pretila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na društvenim mrežama, zbog čega je pre nekoliko dana uhapšena.

Grupa mladića nije nosila bilo kakva obeležja, ceo incident trajao je nekoliko minuta, nakon čega su se demonstranti povukli.

Tribina je potom nastavljena, a na njoj su između ostalih govorili karikaturisti Dušan Petričić i Predrag Koraksić Koraks, profesorka u penziji Srbijanka Turajlić, profesor Ognjen Radonjić, novinar Nedim Sejdinović, kao i novinarka Snežana Čongradin, kojoj je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prošle nedelje uputio pretnje i uvrede.

Manifestacija Zona novog optimizma trajaće do četvrtka uveče, a u tom periodu biće održan niz tribina, na kojima će se između ostalog govoriti o radničkim i ženskim pravima, slobodi medija, ali i o bojkotu predstojećih izbora i rada Narodne skupštine.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.