Vojni osiguranici ne moraju da menjaju zdravstvene knjižice

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2016, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni osiguranici ne moraju da menjaju zdravstvene knjižice

Izrada kartica zdravstvenog osiguranja koje sprovodi Republički fond za zdravstveno osiguranje za civilne osiguranike, ne odnosi se na vojne osiguranike, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika obaveštava vojne osiguranike da neće biti zamene zdravstvenih knjižica u dogledno vreme.

U zdravstvenim ustanovama vojni osiguranici pri prijemu pokazuju samo propisno overenu zdravstvenu knjižicu kao jedini validan dokument. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Oko zamene papirnih zdravstvenih knjižica elektronskim digla se panika poslednjih mesec dana, jer bi svi osiguranici trebalo da imaju nove elektronske knjižice do Nove godine. Zbog toga je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić najavila da će građani od polovine novembra za zamenu zdravstvenih knjižica moći da se prijave preko E uprave.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

MOS: Vojni osiguranici neće imati nove zdravstvene kartice

Izvor: B92, 24.Okt.2016

Izrada kartica zdravstvenog osiguranja koje sprovodi Republički fond za zdravstveno osiguranje za civilne osiguranike, ne odnosi se na vojne osiguranike...To je saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije...Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika obaveštava vojne osiguranike da neće biti zamene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.