Izvor: Radio 021, 18.Avg.2020, 20:50

Vlasnik kurirske službe osumnjičen da je utajio porez

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i MUP, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, podneta je krivična prijava protiv muškarca iz Beograda zbog sumnje da je u svojstvu vlasnika kurirske službe iz Pančeva utajio porez od oko 68,5 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.

Kako se ističe, osumnjičeno lice je od oktobra 2017. do septembra 2018. godine izvršilo prodaju dobara kupcima preko druge kurirske službe iz Šapca i to bez dokumentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o nabavci, kao i evidentiranja stečenih prihoda u poslovnim knjigama.

Iako je ostvaren prihod od oko 225 miliona dinara, nije  podneta evidenciona prijava za registrovanje PDV obveznika i nije obračunat i plaćen  PDV u ukupnom iznosu od oko 36 miliona dinara, kao ni godišnji porez na dohodak građana za 2017. i 2018. godinu u ukupnom iznosu od oko 32,5 miliona dinara.

Odgovorno lice je sprovedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, uz krivičnu prijavu, gde će biti i saslušano, navedeno je u saopštenju Poreske uprave.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.