Vlasnik kurirske službe osumnjičen da je utajio porez

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i MUP, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, podneta je krivična prijava protiv muškarca iz Beograda zbog sumnje da je u svojstvu vlasnika kurirske službe iz Pančeva utajio porez od oko 68,5 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.
Vlasnik kurirske službe osumnjičen da je utajio porez
Foto: Pixabay
Kako se ističe, osumnjičeno lice je od oktobra 2017. do septembra 2018. godine izvršilo prodaju dobara kupcima preko druge kurirske službe iz Šapca i to bez dokumentacije o nabavci, kao i evidentiranja stečenih prihoda u poslovnim knjigama.
 
Iako je ostvaren prihod od oko 225 miliona dinara, nije  podneta evidenciona prijava za registrovanje PDV obveznika i nije obračunat i plaćen  PDV u ukupnom iznosu od oko 36 miliona dinara, kao ni godišnji porez na dohodak građana za 2017. i 2018. godinu u ukupnom iznosu od oko 32,5 miliona dinara. 
 
Odgovorno lice je sprovedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, uz krivičnu prijavu, gde će biti i saslušano, navedeno je u saopštenju Poreske uprave.
  • Angelovski Stojance

    19.08.2020 15:42
    Sumnja za utaju poreza
    Ako je AKS u pitanju, ne cudi me. Meni su za posiljku vrednu 2.000 dinara i tesku manje od 3kg naplatili 1.650 dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija