Izvor: Radio 021, 08.Apr.2020, 07:04

Vlada donela uredbu o dodatnom zaduživanju u vreme vanrednog stanja

Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti Covid-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija na finansijskom tržištu i davanjem državnih garancija u iznosima višim od onih koji su utvrđeni Zakonom o budžetu.

To se navodi u Uredbi koju je Vlada Srbije donela 6. aprila, uz supotpis predsednika Srbije, a juče je objavljena u Službenom glasniku.

Ovim dokumentom, kako se navodi, uređeni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postupci koji će se sprovoditi radi finansiranja budžetskog deficita, održavanja tekuće likvidnosti, kao i za obezbeđivanje neophodnih sredstava za finansijsku podršku i sprovođenje mera za ublažavanje ekonomskih efekata pandemije bolesti Covid-19, kao i davanjem garancija Republike Srbije za vreme vanrednog stanja nastalog usled ove virusom izazvane bolesti.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vlada Srbije donela Uredbu o dodatnom zaduživanju tokom vanrednog stanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020

Ovim dokumentom, kako se navodi, uređeni su postupci koji će se sprovoditi radi finansiranja budžetskog deficita...Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija na finansijskom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.