Velja Nevolja pao zbog Vučićevog prijatelja Zvonka Veselinovića

Izvor: Luftika.rs, 11.Feb.2021, 13:17

Velja Nevolja pao zbog Vučićevog prijatelja Zvonka Veselinovića

Poznati advokat Božo Prelević kazao je da je jasno da je centralna figura u slučaju privođenja vođe navijača Veljka Belivuka i pripadnika njegove kriminalne grupe, Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Prelević smatra da je pad Belivuka posledica sukoba između levog i desnog saradnika Andreja Vučića, te da se predsednikov brat odlučio za onog koji sve rešava novcem. Sad otkriva da pod tim misli na ljude koji su poligrafom zaštićeni za ubistvo Olivera Ivanovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Prelević je istakao da je između saradnika koji sve rešava nasiljem, pod tim mislići na Belivuka, i saradnika koji sve rešava novcem, Andrej ipak izabrao ovog drugog.
“Pod saradnikom koji sve rešava novcem mislim na ljude koji su poligrafom zaštićeni za ubistvo Olivera Ivanovića. Za mene je krajnje indikativno zašto bi neko, na osnovu poligrafa, presudio da neko ne treba da se isporuči. Zašto to ne važi i za sve druge? S druge strane, svedoci smo da njihove firme dobijaju ogromne tendere, da su što se tiče puteva i u zemlji i u inostranstvu prvi.
Kad se pogledaju njihove firme i vide prihodi, prosto ne možete a da ne vidite da su to ljudi kojima je krenulo baš za vreme ove vlasti”, kaže Prelević u razgovoru za Nova.rs.
Kako je Nova.rs pisala pre nekoliko dana, svih šestoro optuženih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića pojedinačno su se izjasnili da ne priznaju krivicu za dela koja im se pripisuju novom, trećom po redu optužnicom.
Tužilac je naveo da su “Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara i Silvana Arsović, od 2014. do dana ubistva 2018. u saradnji sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, koji su u bekstvu, i sa još dvoje okrivljenih, nepoznatih organima reda, delovali kao organizovana kriminalna grupa, postupali svesno i namerno da bi izvršili krivično delo teško ubistvo”.
Kako dalje navodi Božo Prelević, jasno je da su neki događaji na Kopaoniku i u Beogradu bili presudni u sukobu između dve grupe, odnosno saradnika s leve i s desne strane Andreja Vučića.
Podsetimo, krajem marta 2015. „Crvena zvezda“ igrala je košarkašku utakmicu protiv nemačke „Albe“ za plasman u četvrtfinale evropskog takmičenja Evroliga. Čak ni uz pobedu, srpski tim nije imao šansu za prolazak, pa utakmica nije bila od naročitog značaja.
Dešavanja na terenu pratila su petorica muškaraca na ekranu u restoranu „Salaš 137“ na Kopaoniku. Bili su dobro raspoloženi – razgovarali su, pili i smejali se.
Ovakva uobičajena scena inače ne bi privukla pažnju, međutim, jedan od gostiju restorana uočio je među skupinom poznata lica. Za stolom su bila dvojica uticajnih muškaraca – jedan iz sveta politike, drugi iz sveta kriminala.

Zvonko Veselinović (levo) i Andrej Vučić (desno)

Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sedeo je u društvu Zvonka Veselinovića, osuđenog biznismena sa severa Kosova, pokazuju fotografije do kojih su došli novinari KRIK-a. Sa njima su sedela još trojica muškaraca, od kojih se jedan vidi na slici – ali ga novinari nisu prepoznali.
Gost koji je uslikao susret objasnio je novinarima da je bio iznenađen da ovu dvojicu vidi zajedno pošto je u novinama pročitao članke koji Veselinovića opisuju kao kriminalca. Slikao je krišom mobilnim telefonom i dugo se bojao da fotografije bilo kome pokaže ili pošalje. Nije čuo o čemu razgovaraju.
Fotografije potvrđuju ono o čemu se dugo govori u Srbiji – da je brat predsednika blizak sa čovekom čije ime mnogi strahuju da izgovore.
“Nakon toga je sam Aleksandar Vučić izjavio da država mora da se izbori s kriminalom, jer mu je bilo jasno koji nivo ozbiljnosti to zahteva.
Vrlo brzo nakon toga imamo situaciju da Belivuk odlazi u Crnu Goru. Sve je to veoma čudno.
Takođe, moram da napomenem, ako pogledate fotografije sa inauguracije, sa svetskog prvenstva, ne možete da kažete sad da ne znate ko su ta lica”, kaže Prelević.
Poznati advokat ističe i da je jasno da nakon sukoba leve i desne grupe bliske Andreju Vučiću, obe ne mogu da ostanu.
“Samo pitanje kako će se minimizirati ova šteta”, ističe advokat.
“Moram da napomenem i da reči predsednika imaju težinu i Vučić to mora da ima na umu. Ne može da kaže da su vežbali upucavanje i pripremali atentat na njega. Pa je l uhapšen neko?
Da li su presreli nekog? Da li su odustali? Pa šta se desilo? Ne može da nam stalno priča da je Srbija sigurna zemlja, a da svakih mesec dana govori da neko hoće da ubije predsednika.
Ja ne volim da neko ubije mog predsednika, ja se s Vučićem ne slažem, ali ne volim da čujem da iko u mojoj zemlji želi da ubije bilo kod predsednika.
Ali, takođe, ne volim da mi predstavnik političke vlasti svakih mesec dana govori da je neko hteo da ga ubije, pa je l neko procesuiran zbog toga”, kaže Prelević.
Sećate li se mercedesa od 1 mil. € na Kopaoniku? Njegov vlasnik je ove godine bogatiji za 63 mil €

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.