Izvor: Luftika.rs, 21.Sep.2021, 22:45

Vedrana Rudan: Brak je legalizovana doživotna robija za žene

Vedrana Rudan, književnica koja uvek podigne buru svojim britkim rečima, razvela se od supruga nakon 30 godina braka. A onda je najavila i da se uskoro udaje za 16 godina mlađeg muškarca.
Rudan je na svom blogu napisala da se rastala od muža jer je zanimaju samo torbe, dok je njen bivši suprug bio okupiran odlascima na preventivne zdravstvene preglede. Ona je obilazila prodavnice, on privatne poliklinike.
“Jednog su dana rekli, nema korone. Otišla sam u grad i kupila sedam torbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i privezak za ključeve, ručni rad, u obliku torbe. Popizdeo je. Rekao je da patim od torbatitisa. Moj, hvala bogu bivši muž, uvek je bio duhovit kad je trebalo po meni sr***. Rekla sam: ‘Dosta! Dosta mi je tvojih pregleda, umireš od zdravlja, čoveče! Umesto da se posvetiš meni, ti dane provodiš u privatnim klinikama. Majmune, jedini si u gradu koji u privatnoj klinici imaš popust!’ Odselio se u kuću pokojnih roditelja, ja sam ostala u našoj“, napisala je ona.
Onda je otkrila da se zaljubila u 16 godina mlađeg muškarca kog je srela u jednoj prodavnici u Ulici Matije Gupca. On je sebi kupovao ljubičaste cipele, a Vedrana je gledala u ljubičastu torbu.
“Venčaćemo se. Neka to zaista ostane među nama, u crkvi. Nismo kršteni ni jedno, ni drugo, sveštenik je rekao, nema veze, platite novo zvono”, napisala je.
Piše Vedrana Rudan: Kineze na vrbe #TrebaSveDaSaznashttps://t.co/lYXXToOdPH
Foto: Rino Gropuzzo pic.twitter.com/OEOTqX4yhK
— nova.rs (@novarsonline) February 28, 2020

Rudan je uvek otvoreno pisala i govorila o ljubavi – a ovo su njeni najzanimljviji citati.
“Ljubav je, po meni, jedino zbog čega vredi živeti”.
“Ljubav, kao i zlatnu ogrlicu i dragulje, mogu priuštiti samo bogati ljudi. A sve ovo drugo je mrcvarenje”.
“Sa ljubavnikom je uvek srećna ljubav. Nesreća je samo u braku”.
“Svaki brak vam je isti. Strast ima vrlo ograničen rok trajanja, usudila bih se reći čak i ljubav. Sve ostalo je navika i plaćanje kredita. Brak je jedna robija i svi koji su u njemu žele izaći, a svi koji su van njega sve teže žele ući”.
“Seks u braku, pa ko će o tome govoriti? To je davež beskrajni. Ljudi u braku imaju zadatak da se seksaju. Postoje čak i pravila koliko to mora biti redovno da bi bilo okej. Taj seks u braku se pretvara u nekakvu terapiju, jer nema naboja niti strasti i to je frustrirajuće”.
“Ja toliko volim svoga sina da mu dozvoljavam da voli i neku drugu ženu osim mene”.
“Ako si stara, nemoćna, suva, hladna, ako ne voliš muža a nemaš kamo jer je kuća zajednička a sudije uvek na strani muškarca, daj sebi pravo da bar odbiješ ljubavnika na hemijski pogon”.
“Brak je legalizovana doživotna robija za žene. Od nje se uvek očekuje da je, do poznih godina, raspoložena za seks, da voli da kuva, da sve razume… Ženama je izuzetno teško, ništa se nije promenilo a promeniće se na ovim našim prostorima kada žena počne da živi kao što živi na zapadu – sama i nezavisna”.
“Naša nesreća s vremena na vreme zna biti zabavna. Ne verujem da će svet postati bolji. Spas je u življenju sa ljudima koje voliš i koji vole tebe. Zaista verujem da ljubav može pomoći da crkavaš sa manje stresa”.
Vedrana Rudan svom sinu: Ti si balavac od 50 koji jedva čeka da mu majka crkne da se useli

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.