Izvor: Radio 021, 18.Jan.2020, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, pošto je večeras pobedila Holandiju sa 11:4 (0:1, 3:1, 5:2, 3:0), u trećem kolu Grupe B.

Srbija je sa sve tri pobede osvojila prvo mesto u Grupi B i ide direktno u četvrtfinale, gde će u sredu igrati protiv boljeg iz duela Nemačke i Španije.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Dušan Mandić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa tri gola, dok su po dva postigli Andrija Prlainović i Filip Filipović. Po jedan pogodak postigli su Nikola Dedović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

U ekipi Holandije dva gola postigao je Robin Lindhut, a po jedan gol postigli su Jorn Vilkenhorst i Paskal Jansen. Prva četvrtina završena je vođstvom Holandije od 1:0, a na početku druge deonice ta ekipa udvostručila je prednost. Srpski tim je posle toga pojačao i preokrenuo na 3:2.

Holandija je zatim izvela dva peterca, oba puta strelac je bio Lindhut i ponovo je povela (4:3). Izjednačio je Aleksić, Srbija je zatim povela preko Pijetlovića, a sa dva gola Prlainović je doneo braniocu titule osetniju prednost. Četiri gola razlike doneo je Dedović u završnici treće deonice. U poslednjoj četvrtini srpski tim sačuvao je svoju mrežu a postigao je tri gola i ostvario ubedljivu pobedu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.