VIDEO: Zbog blokada otkazana Vučićeva poseta selu Banje

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Zbog blokada otkazana Vučićeva poseta selu Banje

Prištinska vlada je donela odluku da se poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića selu Banje otkaže iz bezbednosnih razloga.

Vučić je danas nastavio dvodnevnu posetu KiM, ali je stotine Albanaca, među kojima su i veterani OVK, blokiralo jutros bagerima, šleperima i balvanima put prema selu Banje, u opštini Srbica.

Na putu su građevinske mašine i okupljeni Albanci koji su odlučni da spreče Vučića da ode u Banje, gde ima oko 300 srpskih kuća. Prema informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa terena čuli su se i povremeni rafali.



Put ka selu Banje blokiran je kamionom, postavljena je barikada od drva i guma, koja je potom i zapaljena. Na putu se nalaze i transparentni sa porukama "Vučić neće proći", "Vučiću vrati se", javlja RTK.

Stefanović: Situaciju na Kosovu pratimo iz minuta u minut

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji u bezbednosnom smislu složena, a da se zbog Albanaca koji su blokirali put za selo Banje situacija mora pratiti iz minuta u minut.

Stefanović je potvrdio da su put blokirali veterani OVK kamionima i drugim vozilima.

"Oni su putem lokalnih medija, glasila, interneta pozvali i stanovništvo i bivše borce OVK da se okupe na tom putu i da sa nekoliko kamiona, putničkim vozilima, nekim gomilama materijala koje su tu istovarili faktički bloiraju put i spreče predsednika da dođe u naselje Banje", rekao je Stefanović za RTS.

On je dodao da se situacija na Kosovu usložnjava i da su obaveštajcima prijavljeni rafali, što je "signal i poruka Srbima da tu nisu dobrodošli".

"Tu je sa na ispitu i Kejfor i KPS koji su dužni da obezbede normalnu postu. Oni se nalaze u neposrednoj pratnji predsednika zato što to jeste njihov posao. Videćemo koliko će biti profesionalni što se tiče ove situacije i koliko prištinske vlasti stoje direktno iza ovakve organizacije događaja", rekao je Stefanović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Prištinska vlada otkazala Vučićevu posetu selu Banje, on ipak ide

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2018

Prištinska vlada je donela odluku da se poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića selu Banje otkaže iz bezbednosnih razloga, ali je on ipak krenuo u to mesto...Vučić je danas nastavio dvodnevnu posetu KiM, ali je stotine Albanaca, među kojima su i veterani OVK, blokiralo jutros bagerima, šleperima...

Nastavak na Radio 021...

Srbi iz Banja uznemireni

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2018

Meštani srpske enklave Banje u opštini Srbica kažu da su uznemireni zbog situacije koja vlada od jutros, kada su veterani bivše OVK postavili barikade na prilazu tom mestu, pred posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Milan Kovačević, poznat javnosti kao Milan sa šajkačom, od prethodne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.