Srbi iz Banja uznemireni

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Banja uznemireni

Meštani srpske enklave Banje u opštini Srbica kažu da su uznemireni zbog situacije koja vlada od jutros, kada su veterani bivše OVK postavili barikade na prilazu tom mestu, pred posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Milan Kovačević, poznat javnosti kao Milan sa šajkačom, od prethodne posete Vučića, kada je predsedniku rekao da ne napušta svoje mesto, samo mu treba traktor, rekao je za RTS da su se noćas oko sela čuli i rafali, iz pravca Suvog Grla.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Kovačević je rekao da meštani inače svako veče stražare, jer su okruženi Albancima sa svih strana i strahuju od krađa imovine koje su učestale.

Zahvalan je, kaže, na pomoći koju je dobio, traktoru, krvama i ovcama, i ne namerava da napusti svoje selo.

- Hvala predsedniku. Sve što je obećao on je ispunio. Ovde sam rođen i ostaću do kraja života - rekao je Milan Kovačević.

Kosovska policija zaustavila je, nešto posle 10.00 sati, vozilo u kojem je predsednik Aleksandar Vučić bio na putu ka selu Banje.

Vučić je pokušao da pregovara, ali pripadnici KPS su insitirali na tome da imaju "naredbu svoje vlade da ga ne puste".

Obavestili su ga da su blokade na dva kilometra ispred njih i da nije bezbedno da nastavi put.

Predsednik se međutim obratio vidno uzbuđenim mestanima putem telefona.

U selu se okupilo više stotina gradana ispred predškolske ustanove "Maja" koju je predsednik trebalo da obiđe.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meštani Banje uznemireni zbog pucnjave, pojedini plakali tokom Vučićevog obraćanja telefonom

Izvor: BKTV News, 09.Sep.2018

Meštani srpske enklave Banje u opštini Srbica kažu da su uznemireni zbog situacije koja vlada od jutros, kada su veterani bivše OVK postavili barikade na prilazu tom mestu, pred posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Milan Kovačević, poznat javnosti kao Milan sa šajkačom, od prethodne...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.