VIDEO: Vlasnik Lestera bio u helikopteru koji se srušio, letelici otkazao zadnji propeler

Izvor: Radio 021, 28.Okt.2018, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Vlasnik Lestera bio u helikopteru koji se srušio, letelici otkazao zadnji propeler

Vlasnik Lestera Višaj Šrivadanaprabha bio je u helikopteru koji se u subotu oko 21:30 časova srušio u blizini stadiona "King Pauer".

Pored Sky sports, vest je preneo i BBC kojem su izvori bliski porodici vlasnika kluba otkrili da je Višaj bio u letelici koja se srušila naposredno po poletanju i potom zapalila.

Brojne su spekulacije ko se još nalazio u helikopteru, a agencija Rojters je prenela da su osim čelnika kluba, tu bili i njegova ćerka, dva pilota i još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jedna neindentifikovana osoba. Pojedini portali su spekulisali da bi moglo da se radi o treneru Klodu Puelu, ali to još nije potvrđeno.

Ispred stadiona su počeli da se okupljaju brojni navijači i poštovaoci koji kraj ulazne kapije ostavljaju bukete cveća i poruke.

U međuvremenu, oglasio se i Lester preko svog Tviter profila.

"U potpunosti sarađujemo sa policijom i hitnim službama posle nesreće koja je dogodila na King pauer stadionu. Klub će izaći sa detaljnijim saopštenjem čim pojedine informacije budu bile potvrđene", stoji u saopštenju bivšeg prvaka Engleske.

Helikopter je navodno bez problema uzleteo sa stadiona i u početku leteo iznad njega, pre nego što je pao i pritom se zapalio. Nekolicina očevidaca na licu mesta je videlo da je zadnji propeler otkazao i da je helikopter počeo nekontrolisano da se vrti.

"Počeo je da se vrti bez kontrole i srušio se na parking 'King Pauer stadiona', nekoliko stotina metara od mesta gde je teren", naveo je Rob Dorset, novinar "Sky sports".

I drugi su potvrdili da je propeler na repu prestao da se okreće.

"Motor je prestao da radi, okrenuo sam se i čuo sam buku koju je proizvodio. Odjednom je helikopter utihnuo i kada sam ga pogledao, samo se vrteo ukrug, bez ikakve kontrole. Potom se čuo prasak i nastala je velika užarena kugla", rekao je fotograf Rajan Braun.

Letilica se u trenu pretvorila u buktinju.

Višaj Srivadanapraba kupio je Lester 2010. godine i ubrzo postao njegov predsednik. Klub je pod vođstvom Tajlanđanina 2016. godine prvi put u istoriji postao šampion Engleske.

A helicopter has crashed outside Leicester City's King Power Stadium.

Multiple reports say the helicopter belongs to Leicester owner Vichai Srivaddhanaprabha: https://t.co/lfa2KT24Uy pic.twitter.com/zR2WFQcd0K

— ESPN FC (@ESPNFC) October 27, 2018

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.