Izvor: Radio 021, 14.Jul.2020, 09:10

VIDEO: Udruženje tvrdi da je policajac šutirao u glavu autističnog mladića na novosadskom protestu

Udruženje "Autizam promena za 180" pisalo je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je u četvrtak, 8. jula, biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom.

Kako se navodi u pismu, pripadnici policije su nasrnuli na osobu koja je prolazila biciklom, a jedan pripadnik službe ga je potom "šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji".

"Nažalost, radi se o mladoj osobi sa autizmom. Pretpostavljamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da su vam detalji i činjenice ovog događaja već poznate. Ako slučajno nisu, rado ćemo vam dostaviti informacije koje imamo: snimak događaja, ime povređenog dečaka, deo Novog Sada u kome živi, ime škole koju pohađa, ime i prezime inspektora MUP Novi Sad za koga se osnovano sumnja da je primenio prekomernu silu", navodi se u pismu predsednika udruženja, pravnika Darija Rosija.

Dobro veče @NesaStefanovic

Čime je ovaj prolaznik na biciklu izazvao ovakvo brutalno ponašanje OSL? pic.twitter.com/8ZDlKp1Q8y

— Sajam Ludaka (@BoraKonj) July 8, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udruženje Autizam-pravo na život traži da Rebić utvrdi sve o napadu policije na mladića sa autizmom

Izvor: Danas, 14.Jul.2020

Udruženje Autizam-pravo na život zatražilo je danas od direktora policije Vladimira Rebića da u što kraćem roku utvrdi kako je došlo do policijskog napada na osobu sa autizmom koja je biciklom prolazila kroz centar Novog Sada.

Nastavak na Danas...

Policajac šutirao u glavu autističnog mladića na protestu

Izvor: NoviSad.com, 14.Jul.2020

Dario Rosi, predsednik udruženja „Autizam - pravo na život“, uputio je zahtev direktoru policije Vladimiru Rebiću da se ispita slučaj..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.