Izvor: Radio 021, 12.Apr.2021, 07:13

VIDEO: Tropska oluja na obali Australije uništila kuće, na hiljade domova bez struje

Tropska oluja Seroha na zapadnoj obali Australije uništila je veći broj kuća, a hiljade domaćinstava su ostala bez električne energije, saopštili su danas zvaničnici.

Oko 70 odsto kuća u priobalnom gradu Kalbariju je pretrpelo oštećenja, od čega oko 30 odsto objekata "značajna oštećenja", izjavila je komesarka službe za hitne situacije zapadne Australije Darin Klem, prenosi Rojters.

Lokalne vlasti su potvrdile da su otvorena tri centra za smeštaj evakuisanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stanovništva.



"Situacija na zapadu Australije je i dalje veoma ozbiljna", rekao je premijer Australije Skot Morison, navodeći da je federalna vlada aktivirala plan za urgentne situacije.

Tropska oluja je oslabila i njeno slabljenje nastaviće se i danas, međutim zvaničnici upozoravaju da snažni vetrovi i obilne kiše i dalje predstavljaju potencijalnu opasnost.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.