Australija: Priprema skloništa uoči dolaska ciklona Seroha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2021, 07:56

Australija: Priprema skloništa uoči dolaska ciklona Seroha

Tropski ciklon Seroha jača i kreće se danas ka zapadu Australije, gde službe za vanredne situacije pripremaju skloništa za predstojeće snažne udare vetra i obilne padavine.

Zvaničnici u Zalivu ajkula u gradu Denamu apelovali su na sugrađane da se evakuišu, a građanima Džeraldtona dele se džakovi sa peskom za pravljenje nasipa zbog mogućih poplava, preneo je Rojters.

"Postoji potencijalni rizik po ljudske živote i uništenje imovine i kuća. Moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se pokrenuti i biti spremni da se sklonimo od ciklona", saopšteno je iz vatrogasne službe.

Ciklon druge kategorije kreće se ubrzano prema jugoistoku i postoji mogućnost da bi mogao da preraste u tropsku oluju 3. kategorije, koju prate udari vetra i do 224 kilometra na sat, saopšteno je iz meteorološke službe.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AUSTRALIJA NA UDARU SNAŽNOG CIKLONA: Pripremaju se skloništa i dele džakovi sa peskom VIDEO

Izvor: Kurir, 11.Apr.2021

Tropski ciklon Serodža jača i kreće se danas ka zapadu Australije, gde službe za vanredne situacije pripremaju skloništa za predstojeće snažne udare vetra i obilne padavine.

Nastavak na Kurir...

Ciklon u Australiji ostavio hiljade domaćinstava bez struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 06:44

Tropska oluja Seroha na zapadnoj obali Australije uništila je veći broj kuća, a hiljade domaćinstava su ostala bez električne energije, saopštili su danas zvaničnici...Oko 70 odsto kuća u priobalnom gradu Kalbariju je pretrpelo oštećenja, od čega oko 30 odsto objekata "značajna oštećenja",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.