VIDEO: Teroristički napad u školi na Krimu, najmanje 13 mrtvih

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Teroristički napad u školi na Krimu, najmanje 13 mrtvih

Eksploziju u Poilitehničkoj školi u Kerču na Krimu, u kojoj je poginulo najmanje 13 osoba, a povređeno je više od 50, izazvala je ručno napravljena ekpslozivna naprava, izjavio je prvi zamenik direktora Nacionalne garde Rusije Sergej Melikov i dodao da se radi o terorističkom napadu.

Osumnjičeni (22), koji je identifikovan kao student, ubio se nakon napada, piše RT.

"Uzrok eksplozije je ručno napravljena eksplozivna naprava", rekao je Melikov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Dekanka Politehničke škole Olga Grebenjikova izjavila je da je nepoznati napadač s puškom upao u školu, aktivirao eksplozivnu napravu i počeo da puca u svakog koga je video, nakon čega je pucao u sebe. Kako je rekla, tela stradalih učenika se nalaze svuda u školi, a među ubijenima je i osoblje škole.

Eksploziju u Politehničkoj školi u Kerču na Krimu izazvala je bomba sa metalnim predmetima postavljena u kafeteriji, saopštio je danas Ruski istraživački komitet.

Većina žrtava su tinejdžeri, naveo je Komitet.

Kako su Rojtersu rekli očevici, đaci i deca iz obližnjeg vrtića su evakuisani nakon eksplozije.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.