VIDEO: Supertajfun prešao preko Severnih Marijanskih Ostrva, za sobom ostavio pustoš

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Supertajfun prešao preko Severnih Marijanskih Ostrva, za sobom ostavio pustoš

Supertajfun Jutu, najjača oluja koja je ove godine pogodila deo SAD, prešao je preko Severnih Marijanskih Ostrva i ostavio velike posledice po stanovništvo.

"Jutu je pogodio najzapadnije američke teritorije u Pacifičkom okeanu i ostavio iza sebe takva razaranja da deluje kao da je prohujao mali rat", kazao je predstavnik tih ostrva Gregorio Kilili Kamačo Sablan.

Agencija AP navodi da se lokalno stanovništvo sada suočava sa mesecima bez struje i tekuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vode.

Sablan je rekao da je čuo da je više ljudi povređeno, ali da ne može da iznese preciznije podatke o žrtvama i da će ostrvljanima biti potrebna značajna pomoć kako bi se oporavili od posledica supertajfuna.

On je naveo da zbog prekida struje i telefonskih veza nije uspeo da stupi u kontakt sa zvaničnicima na susednim ostrvima Tinian i Rota.

My heart is with the people of the CNMI. To all my friends on Saipan and Tinian, I know you are strong island warriors. #SuperTyphoonYutu was a catastrophic blow, but you will pull through this trying time together.

Autor: Tanjug, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.